Akupunktur

Hvad er akupunktur?

Akupunktur er to ord sat sammen fra latin. Acus der betyder nål og punktura der betyder punkter eller stikke. Mange års forskning og praktiske erfaringer har vist, at akupunktur effektivt kan hjælpe mod en del lidelser, som gør det meget mere end blot at lindre symptomerne. Filosofien bag akupunktur er, at man behandler hele patienten, og derved genopretter balancen i hele kroppen. I den traditionelle kinesiske akupunktur, betragtes alle lidelser som en ubalance af energi, hvor behandling med akupunktur kan gavne stort set alle ubalancer, så længe nedbrydningen af kroppens væv ikke er for omfattende.

Auriculoterapi (øreakupunktur) er det samme som akupunktur, dog foregår det i øret. Øret er delt ind i tre faser der forbindes med kroppen, øreflippen er hovedet, midterstykket af øret er kroppen med rygsøjle, arme, skuldre og de indre organer, samt forskellige kirtler. Toppen af øret repræsentere så benene, fødder og hænderne, samt halebenet og underlivsorganerne.

Ofte kan det være et rigtig godt tiltag at kombinere disse to former, altså den klassiske kropsakupunktur og øreakupunktur, men det beror naturligvis på den individuelle situation, og hvordan akupunktøren har bedømt patientens tilstand.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen starter altid med en indledende samtale. Samtalen hjælper til din behandling bliver tilrettelagt, så den passer til dig. Under en behandling sker der det, at en steril engangsnål bliver isat i et bestemt punkt på kroppen. Derved frigøres en iboende energi i kroppen, hvorved kroppen selv bliver i stand til at igangsætte en heling af den/de ubalancer, der har forårsaget klientens tilstedeværende symptomer.

Øreakupunktur er en metode, hvor der sættes små, tynde, sterile engangsnåle i øerne, hvorved der i princippet sker det samme, som ved kropsakupunktur. Ved øreakupunktur benyttes envidere ASP-nåle, som bliver siddende efter selve klinik behandlingen, hvorfor disse nåle også i daglig tale kaldes "perma-nåle".

Akupressur betyder at trykke på et punkt med et tilpas tryk for at opnå den samme effekt som beskrevet oppe under "hvad er akupunktur?". Denne metode anvendes mest på meget sensitive personer, det kunne være babyer, børn, ældre eller svage mennesker, for at bedømme, hvorledes de reagere, inden der isættes nåle